Recept voor 10 poten/8 kippendijen/12 vleugels
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels BBQ saus
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel chili poeder
- 1 teentje gehakte knoflook
- 2 eetlepels sesamzaad om te strooien
- peper
- zout
- Keteltemp.: 190 – 230°
- Kerntemp.: 80°
- Griltijd 20 tot 30 minuten
Als eerste gaan we de kip pekelen/brinen. Zie Kip Pekelen
Maak van de honing, de BBQ saus, de knoflook en ketjap een smeuïge saus. Om het pittiger te maken, voeg je chilipoeder toe. Laat de saus een uurtje staan, zodat de smaken goed gemengd zijn.
Smeer de kippendijen in met de saus en leg ze op de BBQ. Herhaal dit om de +-8 minuten en bij de laatste keer strooi je de sesamzaadjes over de kip.