Spareribs Fall of the bone

Ingrediënten

  • Spareribs (1 á 2 ribben per persoon)
  • Aluminium bak of braadslee
  • Aluminiumfolie
  • Kansas City BBQ Rub
  • Glaze (saus om de ribben in af te grillen)
    • 4 el BBQsaus
    • 2 el honing

De spareribs voorbereiden:

Verwijder het vlies van de ribben. Steek met een bot mes of de achterkant van een vork tussen een bot en het vlies. Gebruik een stuk keukenpapier om het vlies los te trekken.
Hierna spoel je de ribben af en maak je ze droog met keukenpapier.
Smeer de ribben in met de BBQ Rub en laat deze minimaal 2 uur intrekken. Als je de mogelijkheid hebt dan een nacht laten intrekken.

Barbecue

Bereid de barbecue voor op de indirecte manier met een zone van +/- 175 °C.

Bereiding

Leg de ribben met de bolle kant naar beneden of zet de ribben met de dikste kant naar beneden in een aluminium bak of braadslee en dek deze luchtdicht af met aluminiumfolie. Laat de spareribs minimaal 3 uur garen op +/- 175°C.
Maak na +/- 3 uur de Glaze en verwijder hierna de folie. Je kunt de ribben uit de bak halen en boven het vuur leggen. Doe dit voorzichtig, want anders vallen de ribben uit elkaar. Als je het makkelijker vind, laat je de ribben in de bak liggen.
Smeer de ribben in met de Glaze en laat ze nog 10 min liggen. Hierna draai je ze om, smeer je ze weer in en laat je ze nog 20 min liggen.

spareribs

 

Geplaatst in bbq