Pulled chicken Dutch Oven

INGREDIËNTEN

  • Kippendijen(6 voor 2pers)
  • Rode of witte ui
  • Rauwe spek/bacon
  • Rub die goed bij kip past
  • BBQ saus
  • Pita broodje/pistolet/geroosterd brood

Benodigdheden

  • Dutch Oven/gietijzeren pan
  • Een bbq of nog leuker een open vuur

Barbecue / Open vuur

Bedek de bodem van de brikettenstarter met houtskool of briketten. Voor het open vuur maak je een cirkel of vierkant, zodat de hele onderzijde van de Dutch Oven gelijkmatig warmte krijgt. Op de deksel leg je ook wat hout/briketten

BEREIDING

Leg de kip in een schaal, doe de rub er bij en husselen. Laat het even staan zodat de rub in de kip trekt.

Laat een klontje boter smelten in de Dutch oven, zodat de bodem grotendeels bedekt is.

We gaan nu de pan vullen. (1)Begin met een het bedekken van de bodem met spek/bacon. Dit zorgt er voor dat de kip niet aan de bodem gaat plakken. Bodem bedekt? (2)Leg er dan een laag kippendijen op en je bijna geen bacon meer ziet, is het goed. (3)Leg er nu een laag met plakken uien er op. Herhaal nu stap 1, 2 en 3 totdat de kip op is.

Als laatste gooien we er een scheut bbq saus er over heen.

Laat de pan een paar uurtjes op het vuur staan. Voor twee lagen kip heeft de pan 2.5u op het gestaan. Neem tijdens het wachten een lekker pilsje of een glaasje wijn!

Het beste is dat de pan niet open gaat tijdens de bereiding. Om te checken of de bereiding goed gaat, luister je naar de pan. Hoor je het zachtjes sudderen dan is het goed. Hoor je het echt koken dan haal je wat hout/briketten weg.

Als het klaar is, trek je de kip uit elkaar. Bak wat brood af of neem een snee brood en rooster hem even. Daarna wat sla en de Pulled Chicken er op en genieten!

Geplaatst in bbq