Ingrediënten
- 1 Maminha
- 1 eetlepel Knoflook Olijfolie
- 2 eetlepels Mosterd
- 1 eetlepel Mosterdzaad/Poeder
- 1 eetlepel Zeezout
- 1 eetlepel Zwarte peperkorrels
Barbecue
Bereid de barbecue voor in 2 zones een hete zone van +/- 270 °C en een indirecte zone
Bereiding
Meng de mosterd samen met de olijfolie zodat er een mooie gladde marinade ontstaat. Smeer het vlees rondom helemaal in. Laat de marinade een kwartier intrekken.
Als de barbecue op temperatuur is, leg je het vlees zo’n 4 minuten per kant aan boven de directe zone, zodat er mooie grillstrepen op komen. Hierna breng je de temperatuur van de barbecue terug naar zo’n 180°C. Laat nu de Maminha op de indirecte zone doorgaren tot kerntemperatuur 58°C. Haal het vlees van de barbecue en laat het onder aluminiumfolie rusten voor zo’n 10 à 15 minuten. Snijd het vlees haaks op de draad.