Voordat we aan de bereiding van de kip beginnen gaan we eerst de kip pekelen/brinen.
Je kunt met verschillende vloeistoffen pekelen. Cola is een goede basis om zoete kip te maken.
Zorg dat de kip helemaal onder de vloeistof staat.
Kip pekelen in cola
- 1 blikje cola (330 ml)
- 20 gram zout
Kip pekelen in bier
Bier is ook lekker als basis.
- 1 flesje bier
- 20 gram zout
Kip pekelen in water
- 330 ml water
- 20 gram zout
Het vlees hoeft niet lang te pekelen. 2 tot 3 uur is genoeg.
Optioneel – Kip laten drogen
Na max 3 uur haal je de kip uit de pekel, spoel je ze af en droog je ze goed af met keukenpapier. Daarna bestrooi je ze met een dry-rub.
Als de kip rondom in de dry-rub zit dan laat je het zo’n 3 a 4 uur drogen in de koelkast. Dit kan op een rooster of bord met een paar vellen keukenpapier. Om het half uur de kip omdraaien.