Chimichurri heeft zuur frisse smaak en smaakt erg goed op een steak of kip.
Ingrediënten
Olijfolie | 100ml |
Tomaat | 1 |
Knoflook(geperst) | 4 teentjes |
Rode ui(gesnipperd) | 1 |
Chillipeper fijngesneden * | 1 |
Rode wijnazijn | 3 eetlepels |
Verse oregano | 2 eetlepels |
Verse peterselie | 100 gram |
Peper | Eigen invulling |
Zout | Eigen invulling |
* zonder zaadjes, of als je van erg pittig houd met zaadjes
Snijd de tomaat, bladpeterselie, rode ui, knoflook en rode peper fijn.
Voeg achtereenvolgens een scheut olie, een scheut azijn, de theelepel gedroogde oregano en de theelepel komijnpoeder toe. Voeg peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.
Is alles geroerd, voeg dan zoveel olijfolie toe tot alle ingrediënten onder de olie staat.