Ingrediënten
- Kip drumsticks naar keuze
- BBQ rub naar keuze
- BBQ saus naar keuze
- Vloeibare boter
- Aluminium bakje
Barbecue
Temperatuur van zo’n 185° C. Plaats de aluminium bak indirect.
Drumstick omvormen tot kiplollie
Snijdt met je mes onder het gewricht, rondom het bot alles door. Duw het gewricht over het uiteinde van de drumstick heen. Er zit nog een scherp botje aan het grote bot wat weggehaald moet worden. Haal het botje los, of met je vingers, of met een klein mesje. Indien nodig kan je via de dikke onderzijde van de drumstick dit botje wat lossnijden, zodat je deze er uit kan halen.
Trek het vlees zo veel mogelijk naar onder en snijd de pezen weg.
Rub en Barbecue
Tijd om de drumsticks in de rub te zetten. Zet de drumsticks in een aluminium bakje en voeg een paar klontjes boter toe, zodat er een laagje boter ontstaat. Plaats de aluminium indirect op de BBQ.
Als de kiplollies een kerntemperatuur van zo’n 70°C hebben bereikt, haal je deze uit de schaal. Schilder de kiplollies 1 voor 1 in met de BBQ saus en plaats ze op het rooster. Sluit de deksel van de BBQ en wacht ongeveer 15 tot 20 minuten.